Tu, Universul si Lumea

“Continua. Intreba-Ma orice. Orice. Ma voi stradui sa-ti aduc raspunsul . Voi folosi intregul univers ca sa o fac. Asa ca fi atent…” Asa incepe dialogul neobisnuit a lui Neale Donald Walsch cu Dumnezeu, Universul sau cu el insusi.

Am inceput sa pun intrebari si am constat ca functioneaza. Asa ca intreaba-te orice, vei vedea ca universul va folosi tot pentru ati raspunde, si, crede-ma, este extrem de ingenios. S-a folosit de cartile care intr-un fel sau altul au ajuns la mine, de oameni pe care i-am intalnit, de locurile in care am ajuns, de filmele pe care le-am vizionat. Da! Mi-a raspuns, dar doar atunci cand a fost timpul sa aflu raspunsul. Am inteles si intarzierea raspunsului: NU eram pregatita sa-l aflu.

Asa am descoperit ca, tot timpul, majoritatea dintre noi ne grabim. Le vrem pe toate ACUM. Dar, cati dintre noi se intreaba daca am face fata la toate ACUM?!

Suntem axati pe “ trebuie “, trebuie sa fac asta, trebuie sa merg acolo, trebuie sa ma vad cu cutare. Ce n-am inteles noi toti, si aici universul chiar se straduie sa ne spune, este ca nu “trebuie” nimic. Incearca sa scoti din vocabularul tau cuvantul “ trebuie” si axeaza-te mai mult pe ce iti doresti, pe ce simti. A fi tu nu insemna sa mergi sau sa faci ceva pentru ca “trebuie”, ci sa mergi sau sa faci ceva pentru ca asa simti. Si da, este ok sa nu vrei sa mergi intr-un loc, sa nu vrei sa te vezi cu o persona cu care nu rezonezi sau sa nu faci ceva doar pentru ca tu nu crezi in acel lucru.

Fi deschis la tot ce poate veni, lasa mastile pe care le-ai creat de-a lungul timpului, incepe si pune intrebari si ai sa vezi ce schimbari vei face in viata ta. Nu este greu, doar ca universul are metodele lui sa ne invete si in acelasi timp sa ne raspunda. Ai sa vezi ca uneori iti pune obstacole ca sa afli raspunsul, alteori te trezesti cu o bucurie care nu stii de unde vine, uneori gandurile ti-o iau razna si nu mai stii ce sa crezi, dar la final , daca esti atent vei auzi si raspunsul . Si atunci iti mai redescoperi o farama din cine esti tu cu adevarat. Vei descoperi ca ai stiut dintotdeuna raspunsul, ca a fost intotdeuna la indemana ta, doar ca nu ai fost suficient de atent sa-l auzi sau nu a fost timpul pentru el.

Doar asculta-te si ai sa descoperi cine esti TU cu adevarat. Ai sa constati, uimit, ca nu esti cel creat de societatea in care am ales sau nu sa traim. Ai sa vezi ce potential se ascunde, cate poti sa faci si pana unde poti ajunge cu tine. Ai sa intelegi atunci ca teama de nu fi ca “lumea” a fost mai puternica decat TU si pentru un timp te-ai pierdut…

Lasa “lumea” sa te perceapa cum vrea, la urma urmelor, este perceptia lor, este propriul lor sistem de apreciere, de clasificare. Nu te impiedica de asta, mergi inainte asa cum iti percepi tu lumea, nu ei. Ai sa vezi atunci ca facem prea multe lucruri doar pentru acea “lume” si asta aduce multa nefericire si frustrare in noi,

Fii liber, fa ceea ce simti si “lumea” se va obisnui intr-un final cu ceea ce esti tu. Incepe sa-ti folosesti intuitia si las-o sa te ghideze. Este mult mai inteleapta si mai sincera decat “lumea”. Ajuta-te de ea sa alegi lucrurile cu care rezonezi si vei vedea ca te vei simti mult mai bine. Va fi alegerea ta, nu a ei si pentru inceput s-ar putea sa pari “ciudat” si asta “pentru ca nu asa se face”, ai iesit din standardul ei si nu stie unde sa te incadreze.

“Lumea” asta plina de masti create din orgoliu, frica si iluzii, nu iti spune niciodata unde ai ratacit drumul, asa ca inceteaza sa mai faci ca ea. Fii TU! La urma urmelor nu poti pierde decat lucruri nefolositoare tie: orgoliu, mandria, frica si iluzia. Dar ce castigi este mult mai pretios decat poate ea intelege: te-ai regasi pe tine.

Ce nu stie “lumea” este ca tu vei fi intotdeuna TU si ca in orice moment, in orice fel , in orice mod, te poti redescoperi. Ai la indemana intreg universul de partea ta.

Lasă un comentariu